Thursday, September 9, 2010

Kancerit të mushkërive dhe simptomat

Me 164.000 raste të reja në Shtetet e Bashkuara dhe 20.600 raste të reja të diagnostikuar në Kanada çdo vit, kancerit të mushkërive është më e zakonshme Lloji i tretë i kancerit në Amerikën e Veriut. Edhe pse renditet më poshtë prostatës dhe kancerit të gjirit në përhapjen, kancerit të mushkërive është shkaku kryesor i vdekjeve nga kanceri në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Në Shtetet e Bashkuara, një-vjeçar normën pesë për mbijetesën e kancerit të mushkërive është relativisht e ulët në 14për qind, dhe numri u rrit vetëm në 50 për qind nëse kanceri është zbuluar herët.

Rreziku më i madh faktor për kancerin e mushkërive është cigare të duhanit, sjelljet që i jep 85-90 për qind e të gjitha rasteve. Afat-gjata të ekspozimit të dorës së dytë edhe tymi shkakton kancer të mushkërive. Faktorët kryesor të rrezikut përfshijnë ekspozimit ndaj kimikateve kancerogjene vendin e punës, veçanërisht asbestit dhe kimikateve organike të tilla si klorur vinyl. Ekspozimit të radonit gazit dhe ndotësve të tjerë të ajrit gjithashturrit rrezikun e kancerit të mushkërive, sidomos në mesin e duhanpirësve.

Oksigjen arrin gjakut nëpërmjet një seri e tubave dhe pasazhe në mushkëri. Ajo është e ndarë në traktin e ashtuquajtur të frymëmarrjes, e cila është e ndarë në degë të quajtur bronchioles të vogla. Në fund të bronchioles janë sacs vogël të ajrit të njohur si alveoli. kancerit të mushkërive Shumica e fillon në rreshtim i rrugëve të frymëmarrjes, por kanceri mund të fillojë në trake, bronchioles, ose alveoli.Përafërsisht 20 për qind e pacientëve të kancerit të mushkërive kishte tumor qelizë të vogël, një lloj i kancerit të mushkërive që zakonisht fillon rreth traktin e frymëmarrjes. tumor qelizë Squalors edhe vjen shpesh pranë bronke. Ajo kontribuon rreth 30 përqind e të gjitha kancerit të mushkërive.

Kanceri i mushkërive e shpesh shkon të merren parasysh në fazat e para. Pacientët mund të zhvillojnë një kollë e vazhdueshme dhe gjetja që përkeqësimit të kollitjes kronike. Të tjera simptomapërfshijnë dhimbje gjoksi, gulçim, ngjirurit e zërit, peshtyn gjak nga lëngjeve të rrugëve të frymëmarrjes, dhe periudhave të shkurtra të shpeshta të bronkit ose pneumoni. Ndonjëherë simptomat e hershme të kancerit të mushkërive janë dhimbje të kockave, dhimbje koke, marrje mendsh, ose shenja të sëmundjeve të tjera që kanë metastasized.

Njerëzit me shenjat e paralajmërimit të hershëm duhet të konsultoheni me mjekun e familjes së tyre, i cili do të vlerësojë dhe simptome mund të referojnë pacientët për mjekët që specializohen në kancer. Një mjeku së pari do të marrëmjekësore historinë e pacientit për të mësuar në lidhje me simptomet e tanishme, historia e fundit të sëmundjes, dhe anëtarët e familjes diagnostikua me kancer. Procedurat e përdorura në ekzaminimin fizik të varet nga simptomat klinike të pacientit dhe mund të përfshijë një provim dixhital i zorrës së trashë, ku mjekët përdorin një gisht gloved të butë kontrolloni smoothness e rreshtim i zorrës së trashë. Mjekët mund të kryejnë ekzaminime të gjirit mbi pacientet femra, ku gjirit butë u hetuar të ndihen të një gungë ose masive që nuk ështëpazakontë.

Gjatë provimit mjeku juaj mund të përdorin një tub i hollë i quajtur një endoscope për të parë tumor ndriçues në zgavrën trupin e brendshme. procedurat endoscopic janë përdorur në varësi të organit apo trupit inspektues zgavrën. Në endoskopisė stomakut, mjeku i ushqen një endoscope specializuar në fyt, për të shqyrtuar shtresat e ezofag, stomak dhe një pjesë e parë e zorrë e vogël. Colonoscopy përdor një instrument më fleksibël për të parë të gjithë gjatësinë e zorrës së trashë.

Një numër i laboratoritteste mund të ndihmojë të ngushtë të diagnozës. Në një shpifje sisë, qelizat e qafës epiteliale hequr nga plastike me një furçë të vogël. Këto qeliza janë shqyrtuar nën një mikroskop për ndryshimet qelizë që janë shenja se kanceri mund të zhvillohet, si dhe shenjat e keqdashje. Në qoftë se shenjat klinike të kancerit të sugjerojnë pacientëve colorectal, mjekët mund të gjejnë të gjakut në stools me analizat e gjakut okult fekale. Një mostër e vogël e stol është smeared në kartën e pacientit të veshura me një guaiacum kimike të quajtur, e cilareagon me gjak. Kartat u analizuan në laborator për okult (fshehur) të gjakut. teste të tjera për shenjat e tumoreve, kimike e pranishme në nivelet më të larta të kancerit të caktuara kur të pranishëm. Për shembull, një antigjen-specifike të prostatës (PSA) test mat nivelin e antigjenit specifik të prostatës-në gjak.

Këto përfshijnë tomography llogaritura (CT) dhe magnetike rezonancë Imazhe (MRI) scan. CT dhe MRI skanon përdorni një kompjuter për të krijuar imazhe tre-dimensionale e tumorit dhe indet përreth. Radioskopiquajtur një imazhet e gjirit Mammogram ndihmë mjekë të zbuluar dhe vlerësuar kancerit të gjirit. Ultratingull scan e lartë frekuenca valë të shëndosha fryrje e tumorit dhe indeve përreth për të krijuar një imazh të tumorit. Teknika Multimodality shfaqur imazhe kombinuar nga pajisjet Imazhe të shumëfishta në një imazh të të vetëm, duke i dhënë imazhet e fundit tre-dimensionale me hollësi shumë më e madhe. Diagnoza Computer ndihmuar duke përdorur teknologji të sofistikuar programim kompjuteri i bëri thirrje të inteligjencës artificiale të scanX-ray mammograms dhe për të ndihmuar në kërkimin e shenjave të kancerit dhe ofron një mendim të dytë automatike.

Visit : !: Mesothelioma Diagnosis !: Interview Define Mesothelioma !: Learn How Mesothelioma Treatment Options !: Learn How Asbestosis
No comments:

Post a Comment


Twitter Facebook Flickr RSSFrançais Deutsch Italiano Português
Español 日本語 한국의 中国简体。