Kanceri i mushkërive është fatale forma më e kancerit në SHBA, dhe zhvilluar vendet e tjera, sot. Dhe fakti është, se shumica e trajtimeve të kancerit që punojnë edhe në forma të tjera të kancerit shpesh nuk punojnë mirë të kancerit të mushkërive. Shtoni në të cilat faktin se kanceri i mushkërive është shpesh nuk diagnostikuar derisa ajo është avancuar shumë, dhe është e lehtë për të kuptuar pse kjo sëmundje është kaq shpesh fatale.
Pra, mushkërive parandalimin ekancer> është edhe më e rëndësishme se parandalimin e të tjera lloje të kancerit thjesht sepse prognozë është shpesh aq i dobët. Dhe, për viktimat më të madhe të kësaj sëmundje, ajo është plotësisht e parandalueshme - thjesht nga mos pirja e duhanit. Tetë nga dhjetë vetë të diagnostikuar me kancer të mushkërive çdo vit janë duhanpirës.
Gjashtë nga dhjetë vetë që janë diagnostikuar me kancer të mushkërive do të vdesin brenda një viti. Në mes të shtatë dhe të tetë do të vdesin brenda dy viteve. Trajtimet janë përmirësuar, dhesot ka disa kohë të mbijetuar kancerin e mushkërive afat. Por, si ne të përqëndrohet në trajtimet më të mirë, ne nuk mund të humbasë fokusi për parandalimin.
Sigurisht Mënyra më e thjeshtë për të parandaluar kancerin e mushkërive nuk është për të pirë duhan. Por, ka disa gjëra të tjera që ju mund të bëni për të ndihmuar të zvogëlojë rrezikun nga kanceri i mushkërive, nëse nuk pini duhan.
E para është për të ngrënë një dietë të shëndetshme, të pasur me fruta dhe perime. Disa studime kanë treguar se njerëzit që hanë një dietë mungojnë nëfrutave dhe perimeve kanë një rrezik më të lartë të kancerit të mushkërive se sa ata të cilëve dietë ofron një shumëllojshmëri të gjerë të ushqime të tilla.
Përveç mos pirjen e duhanit, është e rëndësishme që të qëndrojnë larg nga të tjerët që pinë duhan. tymi i dorës së dytë është po aq e rrezikshme sa duhani veten. Kanceri i Shoqërisë Amerikane njofton se pirja e duhanit-bashkëshortët jo e duhanpirësve janë 30% më shumë të ngjarë të merrni kancerin e mushkërive se bashkëshortëve të jo-duhanpirësve. Përveç kësaj, ekspozimi ndaj asbest, arsenik dhe të radonitrrisë rrezikun e kancerit të mushkërive.
Shto çaj jeshil në Ushqimi juaj
Një tjetër mashtrim i njohur pak për të ndihmuar të mbrojtur trupin tuaj nga shumë lloje të sëmundjes, duke përfshirë edhe shumë forma të kancerit, është pirë çaj jeshil. Çaji jeshil është treguar në shumë studime të jenë efektive në mbrojtjen e shëndetit dhe parandalimin e sëmundjeve. Kjo është për shkak se çaji jeshil është e mbushur me anti-oxidants - disa nga më të fuqishme në dispozicion.
Anti-oxidants janë shumë efektive në luftën kundër radikalet e liraqë janë krijuar në trupin tonë si ne ushqim proces. Radikalet e lira të prodhuara nga organet tona dëme qelizat tona dhe të ADN-së tonë, dhe përfundimisht të çojë në sëmundje nëse ne nuk do të luftuar ato. Anti-oxidants, megjithatë, këto të luftuar radikalet e lira para se të mund të shkaktojë dëme. Në qoftë se ne jemi duke marrë pjesën tonë të drejtë të anti-oxidants çdo ditë, ne jemi duke e mbajtur këto radikalët e lirë nën kontroll.
Më lart përmenda se shkencëtarët besojnë se një dietë të pasur me fruta dhe perime ndihmon në parandalimin e kancerit të mushkërive.Kjo është gjithashtu e mundshme për shkak të faktit se frutave dhe perimeve të freskëta janë burime të mirë anti-oxidant. Disa perimet dhe frutat janë më mirë se të tjerët, kështu që për përfitim optimal, të jetë e sigurtë për të përfshirë disa prej më të fuqishme në dietën tuaj në baza të rregullta.
Burimet më të mira ushqimore e anti-oxidants përfshijnë:
Artichokes o
Asparagus o
Fasule o Kuq
Blueberries o
O shegë
Çokollatë o Dark
Domate o
Dhe, çaj jeshil. Një nga më të rëndësishmeanti-oxidants është EGCG, i cili gjendet me bollëk në sinensis Camilla (pemë çaji) bimore. Çaji jeshil është forma më e mirë e këtij anti-oxidant sepse nuk është i thartuar gjatë përpunimit. çaj Zi është i thartuar, e cila ndryshon disa nga komponimet e tij anti-oxidant. çaj Zi është ende i shëndetshëm, por burimi më i mirë juaj anti-oxidant është çaj jeshil.
Një studim i kohëve të fundit raportoi nga Këshilli i çaj MB shkëlqen dritë mbi aftësinë për çajin e gjelbër për parandalimin e kancerit të mushkërive. Në veçanti, ky studimtregoi se çaji jeshil duket se ka dy funksione kryesore që të parandalojnë kancerin.
Çaji jeshil duket se shkaktojnë apoptozës të qelizave jo normale. Apoptozës është procesi të rregullt e vdekjes së qelizave. Cell vdekje për shkak të apoptozës është e mirë, sepse është një proces i mbytjen e qelizave të dëmtuara ose unneeded. Çaji jeshil duket për të ndihmuar trupin shpëtoj veten e qelizave potencialisht të dëmshme nga inducing procesit të apoptozës.
Çaji jeshil gjithashtu duket të ndihmuar në parandalimin e kancerit të mushkërive me pengonrritjen e qelizave të mushkërive parregullt. Pra, çaji jeshil mban qelizat në rritjen dhe përhapjen e deri në apoptozës mund të vret qelizat off. Këto dy kompetenca të ndihmojë për të shpëtoj trupin e qelizave jo normale para se ata mund të përsëris dhe të shkaktojë një problem.
Sigurisht, më shumë hulumtime është e nevojshme për të identifikuar me saktësi se si punon çaj jeshil, dhe se si ne mund ta përdorin atë më të mirë për parandalimin e kancerit të mushkërive dhe sëmundjeve të tjera shumë. Megjithatë, në kohë të thotë, nuk ka asnjë arsye për të bërë pjesë e gjelbër çaj ejetën tuaj të përditshme.
çaji jeshil është një pije absolutisht e sigurt për të konsumuar. Ajo nuk ka efekte anësore, dhe madje edhe ata që janë të ndjeshme kafeinë zakonisht mund të tolerojë çaj jeshil mjaft mirë, sepse përmbajtja e saj kafeina është shumë e ulët në krahasim me kafe dhe sodas. Pra, të bëjë diçka të mirë për veten tuaj - pije çaj disa jeshil!
No comments:
Post a Comment